Instruktioner
Læg nakkekammen i et fad, og lav nogle små lommer i kødet ved at stikke med en kniv.
Skær citronen i 8 – 10 både, og stik dem ned i lommerne i kødet.
Knæk lakridsroden i mindre stykker, og stik dem ned i kødet, drys til sidst med salt, friskkværnet peber og hakket timian.
Steg nakkekammen i ovnen ved 160° i 2 – 2½ time, indtil den er gylden, godt branket på overfladen og helt mør og saftig i midten. Lad nakkekammen hvile i 10 – 15 min. før servering.
GRØNKÅLSSALAT:
Rør fløde, salt og fint revet skal fra citronen, sukker, salt og peber let sammen.
Lad det stå i 20 – 25 minutter, så syren tykner fløden, og blandingen får en god dressing konsistens.
Pluk grønkålen i mindre stykker, skyl grundigt i koldt vand og læg den i en sigte, så kålene kan dryppe grundigt af. Pil skalotteløg, og skær dem i helt tynde ringe.
Vend grønkål med skalotteløg og den syrnede citronfløde.
Smag evt. til med ekstra salt og friskkværnet peber. Server med godt brød.
Velbekomme!