Skip to main content

KYLLINGEMEDISTER MED KARTOFLER OG STUVET BLOMKÅL

Ingredienser til 4 personer

500 g medisterpølse
2 tsk. smør + 2 tsk. olie til stegning

STUVET BLOMKÅL:
1 blomkål
15 g smør
2 spsk. hvedemel
3 dl kogevand fra blomkålen
3 dl mælk
3 spsk. finthakket dild + lidt til pynt
Salt og friskkværnet peber

TILBEHØR:
½ kg kartofler

TIL SERVERING:
1 håndfuld frisk dild
1 håndfuld persille

Instruktioner

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Steg herefter medisteren på panden i en

blanding af smør og olie på hver side til den er flot gylden og gennemstegt.Del blomkålen i små buketter, og kog dem i letsaltet vand i en gryde i 5-6 minutter til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra og gem det til stuvningen. Smelt smørret i en anden gryde, og hæld melet i. Steg melet i et par minutter under omrøring og tilsæt kogevand fra blomkålen og mælk lidt ad gangen.
Kog saucen godt igennem, så den tykner. Vend blomkålsbuketterne i saucen sammen med hakket dild,

og smag til med salt og peber. Skyl og hak dild og persille.
Drys det over blomkålen og kartoflerne. Server straks.

Velbekomme!!