Instruktioner
Brun kødet i olie på en pande. Pil og hak løg, og bland det i kødet sammen med presset hvidløg.
Tilsæt oregano, tomatpuré, salt og peber, og varm godt igennem. Bland de hakkede tomater i, og lad
saucen simre i 10 minutter.
Skyl auberginer, skær dem i skiver på langs, og steg dem møre i olie på en pande. Skræl kartoflerne, skær
dem i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Tænd ovnen på 175°.
Smelt smør i en gryde, tilsæt mel, og rør kraftigt. Pisk mælk i lidt ad gangen, og kog, til saucen er jævn.
Smag til med muskatnød, kanel, salt og peber. Pisk æggene i saucen.
Riv parmesanen, og vend det i saucen.
Smør et stort ovnfast fad. Fordel halvdelen af de afdryppede kartoffelskiver i bunden af fadet.
Fordel halvdelen af kødsaucen over kartoflerne, og læg derpå et lag aubergineskiver. Hæld resten af
kødsaucen over, og dæk med resten af kartoflerne.
Hæld bechamelsaucen henover retten, og bag den i 20 minutter i ovnen. Riv evt. mere parmesan over, og
bag i yderligere 10 minutter.
Drys lidt kanel over musakaen, og servér den sammen med en grøn salat og brød.
Velbekomme!