Ingredienser til 4 personer
800 g småkød af gris i tern
50 g smør, lidt olie
2 gulerødder, timian, laurbær, salt, peber
2 spsk. stærk fransk sennep
2 dl bouillon (evt. kogt på en terning)
250 g champignon
Salt & peber
Ingredienser til 4 personer
800 g småkød af gris i tern
50 g smør, lidt olie
2 gulerødder, timian, laurbær, salt, peber
2 spsk. stærk fransk sennep
2 dl bouillon (evt. kogt på en terning)
250 g champignon
Salt & peber
Instruktioner
Kødet steges i smør og olie blandet sammen. Gulerødderne, skåret ud i skiver, timian, laurbær, salt og peber tilsættes. Når kødstykkerne er brunede, kommer man 2 spsk. sennep ned til dem og rører godt rundt, så alle stykkerne imprægneres med sennep. Den opvarmede bouillon hældes over. Sæt låg på og lader retten småsnurre ca. 2 timer.
De istandgjorte champignons kommes et par minutter i kogende saltvand og derefter ned til kødet de sidste 10 minutter.
Sennep omtales allerede i det gamle testamente. Grækerne og romerne kendte den også. Man ved, at den berømte komediedigter Plautus ikke kunne fordrage sennep. Så den blev glemt og dukkede først op igen i
Dijon i det 13. århundrede. Dijon er stadig senneppens hovedstad. Den fås overalt i Danmark.
Velbekomme!