Skip to main content

BURGERBØF MED GRÆSK KARTOFFELSALAT OG MYNTE YOGHURT

Ingredienser til 4 personer

500 g hakket oksekød
Salt og friskkværnet peber
1 spsk. olie til stegning

KARTOFFELSALAT

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
1 spsk. herbes de Provence
Salt og friskkværnet peber

MYNTE YOGHURT

1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk mynte
200 g græsk yoghurt 10%
1 spsk. citronsaft
Salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 bundt kruspersille
1 spsk. olivenolie
50 g olien
100 g feta

Instruktioner

Tænd ovnen på 210°. Skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olie og fordel dem på en
bageplade beklædt med bagepapir. Krydr kartoflerne med herbes de Provence, salt og peber og lad dem
stege i ovnen i 35 minutter til de er møre og gyldne.

Pil og pres hvidløg. Hak mynte fint. Rør yoghurt sammen med hvidløg og myte smag til med citronsaft, salt
og peber. Sæt på køl indtil servering.

Form oksekødet til 4 bøffer og krydr dem med salt og peber. Steg hakkebøfferne i lidt olie på en pande i 2 –
4 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen.

Skyl og tør persille, og hak det groft. Anret kartoflerne på et serveringfad og dryp dem med olie. Drys
hakket persille, oliven og smuldret feta over kartoflerne. Servér kartoffelsalaten med de lune hakkebøffer
og mynte yoghurten.

Velbekomme!